Jdi na obsah Jdi na menu

Náš příběh

O nás  

Když jsme u známých uviděli poprvé shibu v roce 2007 , byli jsme z ní úplně nadšení. V té době jsme ještě měli fenku německého ovčáka,  kterou jsme si vzali z útulku. Byl to náš miláček. Jenže naše psí holka, už v té době trpěla spoustou neduhů a neustále jsme navštěvovali veterináře, ale bez úspěchu. Koncem září 2007 jsme se s ní museli rozloučit naposledy. Situace jaká u nás panovala se nedá popisovat. Byl to také pro nás impuls pro to, aby jsme se snažili o nového přítele rodiny. 

Po první návštěvě CHS Czech Jakobín, bylo vše jasné. Jak přišel den odběru naší Linušky -Lin Aka Czech Jakobín, která se stala zakladatelkou naší CHS byli jsme všichni hrozně rádi, hlavně naše dcera, která si moc pejska přála. A pak to šlo ráz naráz. Z prvního vrhu v roce 2009 jsme si nechali fenečku Suki- Chikara Suki Island star. Od ledna roku 2010 se pyšníme originálním názvem naší chovatelské stanice Gold warden.

Samojed to byla láska, která vznikla při výstavách, které mívají samojedi a shibinky společně. Samojedka Ailinka-Aila z Ječmínkova království přibyla k nám v létě 2011. Další samojedka Xambinka - All About Happy Carpathian white smile, ta obohatila naši stanici v lednu 2012. Z jejího prvního krytí a našeho A samojedího vrhu, jsme si nechali její prvorozenou dceru. Abby- Abby Race Gold warden. Narodila se v říjnu 2012.

Koncem roku 2013, jsme změnili naše bydliště a styl života, pořídili jsme si malou farmu v horách. Největší radost z toho měly asi naše fenky, které dostaly pořádný výběh. Láska k shibám nás přivedla na myšlenku, přivést si štěně z ciziny. Na jaro 2015 jsme importovali z Itálie černou fenku Yuriko- My Muffin Yuriko Gold warden a samozřejmě, že jsme si z jejího prvního vrhu nechali černou holčičku, Reiko - Daichi Ai Reiko Gold warden

Další zlatíčko importované v roce 2016, tentokrát z Ukrajiny, je samojedka Gesta- Gesta Solveig Iz Severnoy Yarangi

Jak nám naše smečka stárne (bohužel) a většina našich feneček jsou již ve veteránském věku, tak se začínáme znovu rozrůstat. Rok 2020 je zvláštní, přesto z druhého vrhu naší Gestinky, jsme si nechali v lednu úžasnou samojedí holku Inari Sontain Gold warden, v říjnu u nás našla nový domov sezamová shibinka importovaná z Ruska Zoloto Partii Sumire Fumiko a brzy po ní černá holka z Ukrajiny Sakado Go You Djenima.

K našemu obrovskému smutku před silvestrem 2021 nás opustila nejstarší samojedka Xambinka :(

Do naší shibí smečky jsme  importovali černého psa z Holandska Daio Monogatari Go Yukiko Kensha v dubnu 2021. A ke konci roku 2021 jsme se rozhodli, že z našeho prvního vrhu od Fumiko si necháme sezamovou holku, tak doma zůstala Joelle Emi Mariko Gold warden.

Smutek u nás zavládl v říjnu 2022, kdy odešla za duhu, v nedožitých 15 letech  Lin, zakladatelka naší CHS. 

Ve vrhu M Gesti a Jaggera se nám narodil jediný kluk s úžasnou povahou a exteriérem, tak Marcus King Gold warden rozšířil naši samojedí část smečky v roce 2023 a brzy po něm, začátkem roku 2024, jsme z Polska importovali sezamového shibího kluka     Yoji Hi to Mizu. 

Proč - Gold warden? Je to zlatý strážce. A každý z našich pejsků je zlatý a není to barvou.